Mikä Baltasar on

Yrityksen perustaja Tuire Hämäläinen kertoo

Tutkimukseni lasin parissa alkoivat vuonna 1981 kun kiinnostuin ajatuksesta miten lasia voisi käyttää laajemmin sisustettaessa. Aiemmin lasia oli käytetty lähinnä ikkunoissa ja peileissä. Värillistä lasia näki harvakseltaan lasimaalauksissa. Erilaisten lasimateriaalien ja koristelasitöiden käyttö sisustettaessa oli Suomessa vielä tuntematon asia.

Kehiteltyäni uusia työtapoja ja opeteltuani perinteisiä tekniikoita, kuten lyijylasitöiden valmistusta, saatoin vähitellen alkaa valmistamaan koristelaseja mm. ikkunoihin ja oviin. Myöhemmin aloimme valmistaa myös kauniita Tiffany-valaisimia värilaseista. Suunnittelemani lasiteokset saivat paljon positiivista huomiota ja minulta alettiin tilata teoksia myös julkitiloihin.

Samoihin aikoihin aloitimme myös lasipöytien valmistuksen. Suunnittelemistani lasipöydistä tuli yhdeksänkymmentäluvulla tärkein tuotteemme. Myöhemmin aloimme tuoda maahan myös korkeatasoisia italialaisia lasivalaisimia. Toimintamme pyöri monella tapaa lasin ympärillä.

Erilaisten koristelasitöiden suunnittelu ja valmistus oli mieluisaa työtä, mutta paperitöiden lisääntyessä käsityön osuus työssäni kuitenkin väheni vuosi vuodelta. Valitettavasti. Ja vuodet vierivät.

Kunnes...

Vuoden 2015 alussa löysin hienon työtilan keskeltä kaunista Fiskarsin kylää. Minulle tarjoutui näin mahdollisuus palata juurilleni käsityöläiseksi. Myymälätoiminta Helsingissä lopetettiin ja yrityksen toiminta siirtyi verkkoon.

Fiskarsissa keskityin pääasiassa modernin kuvataiteen tekemiseen. Taidelasitöiden valmistus jäi vähitellen kun kuvataide vei mennessään.


Paluumuutto Helsinkiin tammikuussa 2020, Fiskarsin ateljee ja näyttelytila suljetaan

Vierailut kotiateljeessani Helsingin Ruskeasuolla sopimuksen mukaan.
Tervetuloa yksin tai vaikka isommallakin joukolla!

Yhteydenotot: tuire@baltasar.fi, puh. 040 5611 006
Instagram: @tuirehamalainen
Kotisivu: www.tuirehamalainen.com

Pöytä ja valaisinkauppa toimii edelleen verkossa osoitteessa www.baltasar.fi

BALTASAR Verkkokauppa