Mikä Baltasar on

Yrityksen perustaja Tuire Hämäläinen kertoo

Tutkimukseni lasin parissa alkoivat vuonna 1981 kun kiinnostuin ajatuksesta miten lasia voisi käyttää laajemmin sisustettaessa. Aiemmin lasia oli käytetty lähinnä ikkunoissa ja peileissä. Värillistä lasia näki harvakseltaan lasimaalauksissa. Erilaisten lasimateriaalien ja koristelasitöiden käyttö sisustettaessa oli meillä vielä tuntematon asia.

Kehiteltyäni uusia työtapoja ja opeteltuani perinteisiä tekniikoita, kuten lyijylasitöiden valmistusta, saatoin vähitellen alkaa valmistamaan koristelaseja mm. ikkunoihin ja oviin. Henkilökunnan lisääntyessä aloimme valmistaa myös kauniita Tiffany-valaisimia värilaseista. Minulta tilattiin myös enenevissä määrin erilaisia julkitilatöitä suunnitteluineen. Työmme saivat paljon huomiota. Samoihin aikoihin aloitimme myös lasipöytien valmistuksen.

Suunnittelemistani lasipöydistä tuli yhdeksänkymmentäluvulla tärkein tuotteemme. Myöhemmin aloimme tuoda maahan myös korkeatasoisia italialaisia lasivalaisimia. Toimintamme pyöri monella tapaa lasin ympärillä.

Erilaisten koristelasitöiden suunnittelu ja valmistus oli mieluisaa työtä, mutta paperitöiden lisääntyessä käsityön osuus työssäni väheni vuosi vuodelta. Valitettavasti. Ja vuodet vierivät.

Kunnes...

Vuoden 2015 alussa Fiskarsista löytyi aivan sattumalta hieno vapaa työtila keskeltä kylää. Minulle tarjoutui näin mahdollisuus palata juurilleni käsityöläiseksi. Myymälätoiminnan lopettamista Helsingissä ja muuttoa Fiskarsin taiteilijayhteisöön, ei kauaa tarvinnut miettiä.


Toimimme nyt netissä

Yli kolmekymmentä vuotta Helsingin Korkeavuorenkadulla sijainneen kivijalkamyymälämme toiminta on muuttanut nettiin. Voit tilata korkeatasoiset design-valaisimet ja lasipöydät nyt verkkokaupastamme.

Palvelun tasosta ei ole tingitty. Henkilökohtainen asiakaspalvelu jatkuu nettisivujen, puhelimen ja sähköpostin avulla.

Toimitusaika tuotteesta riippuen 3-6 viikkoa.
Toimitamme tuotteet kotiovellesi.


Ateljee Tuire Hämäläinen Fiskarsissa

Kesäisin yleisölle avoinna oleva Tuire Hämäläisen työ- ja näyttelytila esittelee taiteilijan moderneja maalauksia ja kollaasitöitä. Esillä on myös hänen eri menetelmin valmistamiaan taidelaseja. Tuire suunnittelee ja valmistaa tilauksesta myös lyijylasitöitä ikkunoihin ja oviin. Ateljee sijaitsee kosken partaalla keskellä kaunista Fiskarsin kylää.

Ateljee on auki asiakkaille myös sopimuksen mukaan.
Yhteydenotot 040 5611 006 tai sähköposti.
www.tuirehamalainen.com


Fiskars valittiin Suomen parhaaksi matkailukohteeksi 2015

Tervetuloa tutustumaan kylän näyttelyihin, käsityöläisten työskentelyyn ja laadukkaisiin kylässä valmistettuihin tuotteisiin. Kesällä Fiskarsissa riittää tekemistä ja näkemistä pariksikin päiväksi. Herkullista ruokaa ja kahvittelua on tarjolla useassa paikassa ja yöpyä voi kylän tasokkaassa hotellissa tai BB majoituksessa.

Tule viettämään rentouttava miniloma Suomen kauneimmassa kylässä.